top of page
In yin yoga gaat het er om hoe een houding je helpt thuis te komen in je lichaam in verbinding met je adem
Wat is Yin Yoga?

 «We don´t use our body to get into a pose,We use the pose to get into our body»Yin Yoga is een functionele yoga beoefening.

Yin Yoga is een functionele yoga beoefening.

Yin yoga werkt op ´yin´ weefsels in ons lichaam, zoals fascia, bindweefsel, ligamenten, botten. Yin yoga is traag en statisch, een houding wordt lang aangehouden ( 3 - 5 min )

De focus ligt op het ´stressen´ van een bepaald gebied in het lichaam ( target area ) Deze ´stress´ creëren we door het stretchen, contracteren of samendrukken van ´weefsels´, waardoor we een verandering creëren in de ´gel-sol´ balans van de waterkanaaltjes in het fascia weefsel, zijnde de meridianen/energiebanen in de acupunctuur.

De energie die door de meridianen loopt is onze ´chi´; deze chi is voortdurend in beweging in ons lichaam maar is best te voelen tijdens de relaxatie na een yin yoga houding ( the rebound ). Tijdens de rebound re-stabiliseert de gel-sol balans in de fascia zichzelf en dit kunnen we ervaren als een aangenaam ´tintelen´, warmteverspreiding, en vooral het ervaren van een diepe fysieke en mentale kalmte en ontspanning.

Je hoeft geen matje mee te brengen; er zijn dikke, comfortabele pilates matjes.

Voor Yin Yoga gebruiken we verschillende ´props´ om makkelijker in een houding te blijven zitten of liggen.  Wij voorzien materiaal voor deze les. 

Tarieven:

Losse les: €17 

Reeks tss 2 schoolvakanties: € 15 /les

Lessen

woensdag 20u30

Bel

0032/473999003

Email 

Volg ons

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page