top of page
IMG-20220906-WA0000 (1).jpg
Wat is Yin Yoga?

 «We don´t use our body to get into a pose,We use the pose to get into our body»Yin Yoga is een functionele yoga beoefening.

Yin Yoga is een functionele yoga beoefening.

Yin yoga werkt op ´yin´ weefsels in ons lichaam, zoals fascia, bindweefsel, ligamenten, botten. Yin yoga is traag en statisch, een houding wordt lang aangehouden ( 3 - 5 min )

De focus ligt op het ´stressen´ van een bepaald gebied in het lichaam ( target area ) Deze ´stress´ creëren we door het stretchen, contracteren of samendrukken van ´weefsels´, waardoor we een verandering creëren in de ´gel-sol´ balans van de waterkanaaltjes in het fascia weefsel, zijnde de meridianen/energiebanen in de acupunctuur.

De energie die door de meridianen loopt is onze ´chi´; deze chi is voortdurend in beweging in ons lichaam maar is best te voelen tijdens de relaxatie na een yin yoga houding ( the rebound ). Tijdens de rebound re-stabiliseert de gel-sol balans in de fascia zichzelf en dit kunnen we ervaren als een aangenaam ´tintelen´, warmteverspreiding, en vooral het ervaren van een diepe fysieke en mentale kalmte en ontspanning.

Je hoeft geen matje mee te brengen; er zijn dikke, comfortabele pilates matjes.

Voor Yin Yoga gebruiken we verschillende ´props´ om makkelijker in een houding te blijven zitten of liggen.  Wij voorzien materiaal voor deze les. 

Tarieven:

Losse les: €16 

Reeks tss 2 schoolvakanties: € 14 /les

Lessen

Maandag           9u - 10u30        Donderdag       10.30  12.00

Bel

0032/473999003

Email 

Follow

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page